Ridebaneregler – gælder på alle banerne.

Når vi færdes på vores baner eller i ridehusene er det vigtigt at kende de fælles spilleregler, så vi ikke generer hinanden ved f.eks. at komme til at ride ind i hinanden eller forstyrre hinanden.

Bestyrelsen samt ejer kan efter opslag på whiteboardet lukke det store ridehus i forbindelse med arrangementer eller vedligeholdelse.

Når vi holder udendørs springstævne er den store udendørs dressurbane lukket. Ved dressurstævner er det muligt at motionere sin hest på opvarmningsbanerne, dog med hensyntagen til de startende.

Reglerne nedenfor gælder alle vores baner, dog er det altid underviserens henstillinger, der gælder, når der er rideskole, hold i det lille ridehus eller springhold i det store ridehus.

               1. Vis hensyn – specielt til ungheste og uøvede. Dog bør disse vælge at ride på ydertidspunkterne, hvor der oftest er færre end 5 ryttere ad gangen.

               2. Alle brugere af ridehuse og baner skal sætte sig ind i ridebanereglerne.

               3. Der rides venstre skulder mod venstre skulder- også når der er undervisning. Dog bliver ryttere, der modtager undervisning på en cirkelvolte inderst og andre ryttere rider udenom.

               4. Der skridtes til og af på hovslaget. Alle skridter samme vej, én og én.

               5. Når de professionelle undervisere er tilstede, skal deres henstillinger følges.

               6. Max. 2 undervisere må yde undervisning samtidigt. Den ene underviser må gerne undervise siddende på balkonen, NB pkt. 9.

               7. Tilskuere skal undlade at forstyrre underviserne og henvises til balkonen.

               8. Skridttæpper, jakker m.m. hænges i hjørnerne, så de ikke bliver fejet ned af en forbigående hest.

               9. Hvis man skal tale med nogen på barrieren, så stå i hjørnerne eller i indgangen, ikke ved C! dvs. ingen stilstand v/C, bortset fra parader ved programridning.

               10. Trækning med heste skal foregå på hovslaget, i skridtretningen med hesten mod barrieren - roligt og uden gene for andre. Der opfordres til at bruge trense.

               11. På den store udendørs dressurbane og i det store ridehus samler man klatter efter sig eller lokker en rar tilskuer til at gøre det for sig.

               12. Indendørs er der i henhold til lovgivningen rygeforbud. Udendørs må der ikke ryges til hest på Holmegårdens areal.