Til stævnerne kan vi aldrig få for mange hjælperewink Vi har prøvet at lave en oversigt og beskrivelser af de forskellige opgaver:

 

Kritikhenter ved dressurstævnerne:

Alle uanset alder kan bruges. Når rytteren har redet skriver dommeren kritikken (papir med rytterens point) færdig, og stikker det ud af døren/vinduet. Kritikhenteren tager papriet og afleverer det i sekretariatet (ofteste i den røde skurvogn).

 

Sekretariat:

Selvom vi har lommeregnerne til rådighed kræver denne opgave lidt glæde ved tal, især til dresuurstævnerne. Det er også her at de startende ryttere kommer med spørgsmål, som du skal hjælpe med at finde svaret på enten i reglementet, propostionerne eller ved at spørgestævnelederen. Her sørges der også for præmieoverrækkelser sammen med speakeren. Man er ikke alene på denne post.

 

Cafeteriet:

Her kan mange også være med - der skal laves toast, flæskestegssandwich, blandes slik og tages imod penge. Det er nok en fordel at være god til hovedregning. Man er mindst 2 sammen.

 

Banepersonale ved springstævnerne:

Af sikkerhedsmæssige årsager skal man være fyldt 15 år for at tage denne opgave. Man er 2-6 personer på banen af gangen afhængig af sværhedsgraden.

Nogle er start/mål - står med hævet flag som sænkes når rytteren er redet forbi. Man hjælper med at gøre banen klar, og sætter bommene op, hvis rytteren river ned.

 

Sløjfeuddeler ved springstævnerne:

Her kan alle være med. Man står ved udgangen af banen, hvis dommeren siger at rytteren er fejlfri, gives en sløjfe og evt også en præmie.

 

Speaker

Største udfordring her er, hvordan pokker man udtaler rytternes og hestenes navnewink Sekretariatet sørger for at printe lister, som man læser op fra. Det kræver opmærksom, da der skal speakes både før og efter rideturene.

 

Skrivere til begge typer stævner:

Man sidder sammen med dommeren i skuret. Dommeren fortæller, hvad der skal skrives, nogen gange går det lidt hurtigt. Har du ikke prøvet det før, bør du vælge de laveste klasser.

 

Hjælperopgaver overvejs, som alle gerne må hjælpe med

- klatopsamling på banerne i pauserne

- indsamling af flasker

- tømme skraldspande

- feje gulv og finde rene håndklæder på toiletterne